Sinterklaas aan het klussen in It Waltahûs?

0
774

Op zaterdag 20 november rond 10 uur verzamelen de kinderen zich op het schoolplein in afwachting van de komst van Sinterklaas. De Oranjevereniging laat de sinterklaas liedjes via een box ten gehore brengen en de kinderen zingen uit volle borst mee.

Het duurt toch wel lang voordat Sinterklaas komt, hij zal Tjerkwerd toch (niet weer) vergeten? Mireille weet zeker dat ie zou komen en vraagt de kinderen om hem te roepen: SINTERKLAAASS!!, SINTERKLAAASS!!, zelfs aan de ander kant van het dorp is dit te horen maar helaas er gebeurt niets. Nog een keer roepen de kinderen SINTERKLAAAS!! . Dan komen er opeens 2 pieten over het sportveld gerend en komen naar de school toe.

Lichte paniek bij de pieten en bij Mireille want Sinterklaas is in It Waltahûs maar daar is niemand, alleen Freerk die aan het klussen is. Sinterklaas heeft ondertussen besloten om samen met de pieten dan maar mee te helpen met klussen.

Na een belletje van Mireille naar Sinterklaas is er duidelijkheid: Sinterklaas had (verkeerd) begrepen dat It Waltahûs al klaar was en is hier net als voorgaande jaren gewoon naar toe gegaan. Gelukkig is Freerk bereid om Sinterklaas wel even naar het schoolplein te brengen en na 10 minuten komt Sinterklaas, gezeten op een heerlijke stoel op de aanhangkar eindelijk bij school aan en kan het feest beginnen.

Nadat Sinterklaas en alle kinderen op het schoolplein op de aanwezige stoel en bankjes plaats hebben genomen, pakt hij het grote boek erbij en vraagt Sinterklaas of Bram en Esmee Bakker even bij hem willen komen. Sint vraagt of het klopt dat Bram altijd zijn heit flink helpt en graag op de vrachtwagen bij heit zit. Met een handvol pepernoten gaan ze weer terug naar hun plaats.

Daarna mag Bois ten Boer naar voren komen en ook van hem staat van alles in het grote boek geschreven namelijk dat hij zoveel dieren thuis heeft en hij mag hier wat over vertellen. Tenslotte mogen alle kinderen van groep 5 even bij hem komen. Zij mogen 1 voor 1 een vraag aan Sinterklaas stellen; Of de boot nu echt kapot was met een roer met chocolade bouten? Welke kadootjes Sint voor Roan heeft meegenomen? Dit is natuurlijk een verrassing maar de pakjes piet heeft gelukkig wel wat achter gelaten in school dus die worden straks na vertrek uitgedeeld. Op de vraag hoe oud Sinterklaas nu eigenlijk is, is zijn antwoord dat Sint dit de eerste jaren nauwkeurig heeft bij gehouden maar later dit vergeten is en ondertussen de tel kwijt is maar hij weet wel dat hij nu het dubbele is van de helft van gister plus 1 dag….

Dan is het tijd dat Sinterklaas met zijn pieten weer verder gaan en het afscheidslied wordt gezongen terwijl Sint en de pieten terug gaan naar de aanhangwagen voor nog een rondje door het dorp. Bedankt Sinterklaas en pieten en tot volgend jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER