Eensgezindheid 3e op Survento festival

0
614

Op zaterdag 13 november ging Eensgezindheid naar Surhuisterveen en behaalde daar de 3e prijs in de zogenoemde C-groep op het Survento festival. Het was lang onzeker of het festival door kon gaan, maar na vrijdag was duidelijk dat dit kon.

Het festival is opgedeeld in drie divisies en in elke divisie was er een winnaar met de maximale score. De jury beoordeelde de orkesten op basis van drie rubrieken: inhoudelijk kwalitatief, programmering en entertainmentgehalte.

In het optreden, onder leiding van onze dirigent Jeanette Valkema, stonden de brug en de trekvaart centraal. Er werden vijf nummers ten gehore gebracht. Dit waren Lady Tullamore, Meeting the Waters, Dem land Tirol, Walking in the Air en Happy.

Het optreden begon met een prachtige solo van Jeanette op dwarsfluit. Tijdens het optreden waren er afwisselende drone beelden te zien van Tjerkwerd aan de trekvaart en omgeving. Bij drie nummers kregen we hulp van een aantal fantastische figuranten. Zij speelden dorpsbewoners die voor de brug moesten wachten, feest vierden en op het einde blij waren dat de brug weer open was. Daarnaast was er ruimte voor een solo van Bes-bassist Anne Gietema en mocht de fanfare ook een stukje zingen.

”Want lâns dy feart dêr leit in prachtich doarpke,
ja Tsjerkwert do sitst altyd yn myn hert!”

Uiteindelijk resulteerde dit in een mooi en geslaagd optreden met een gewaardeerde 3e plek.

1e Nij Libben – Koudum 200 pt.
2e Joost Wiersma B – Jistrum 189 pt.
3e Eensgezindheid – Tjerkwerd 188 pt.
4e Harmonie – Weidum 181 pt.

Fantastisch resultaat voor ons maar ook zeker voor Jeanette, met Koudum behaalde zij de 1e prijs.

Onderstaand foto’s en een linkje naar de beelden en de muziek van het optreden.
LAAT EEN REACTIE ACHTER