Startavond EHBO seizoen 2017/2018

0
633

Op dinsdagavond 19 september was er de startavond van het EHBO seizoen 2017/2018. Tijdens deze avond mochten de EHBO’ers diagnoses stellen en bedenken welke eerste hulp zij zouden bieden.

Verspreid door het hele Waltahûs waren zeventien gewonden met uiteenlopend letsel. Deze gewonden waren vrijwilligers uit Tjerkwerd en omstreken. Ook een aantal leden van de Lotusvereniging Sneek speelden een slachtofferrol. Het letsel varieerde van een hersenschudding tot acute blindedarmontsteking en van botbreuken op de gekste plekken tot bleekmiddel in de ogen. Na de koffiepauze werden de bevindingen in de groep onder leiding van Hinke Twijnstra besproken. De aanwezige EHBO’ers waren goed in staat de diagnoses te stellen en meestal wisten zij ook welke eerste hulp te verlenen. De EHBO vereniging kijkt terug op een geslaagde startavond.

De komende periode zijn er de volgende activiteiten di. 26 sept. reanimatie, vr. 6 okt. reanimatie, za. 7 okt. zaterdaggroep, di. 10 okt. blaren prikken, vr. 13 okt. reanimatie, za. 4 nov. zaterdaggroep, di. 16 jan. 2018 verbandleer, di. 23 jan. ongevallen, vr. 26 jan. reanimatie, di. 30 jan. reanimatie, vr. 2 feb. reanimatie en vr. 16 feb. staat de jaarvergadering op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER