Stralend begin van het kaatsseizoen

0
1193

Op zondag 6 mei stond voor K.F. De Twa Doarpen de eerste partij van het seizoen op het programma: het ‘pearke keatsen’, waarbij een dame en heer samen een pearke vormen. Een prachtige, zonnige dag waarbij 12 pearkes de strijd tegen elkaar aan gingen.

In de eerste omloop kwamen Lieke van As en Rein Bakker sterk uit de hoek en wonnen bijna foutloos van dochter en vader Rowanne en Peter Terpstra met een eindstand van 5-0 6-4.  Helaas voor Lieke en Rein bleken in de daaropvolgende partij Jenkelien Brander en Marco Burghgraef voor hen toch sterker. In de eerste omloop hadden Jenkelien en Marco al een zware strijd gehad tegen Anna Ydema en Bert Jan Ouderkerken, waarbij Jenkelien en Marco de winst pakten met een eindstand van 5-4 6-6. Een spannende eerste omloop was ook de partij van Hotske Burghgraef en Johan Ouderkerken tegen Freerkje Hoeke en Kees Bekema. Met 5-5 6-2 wisten Freerkje en Kees de winst net te pakken.

Een verrassend pearke was Anna Frouk Poelstra en Wiebren Poelstra. Vader en dochter stonden in de eerste omloop tegenover Atty Gietema en Auke Walsma, waarbij Atty en Auke de winst pakten. In de tweede omloop stonden de Poelstra’s tegenover Gerbrig Bouma en Michiel de Jong. Deze twee pearkes waren erg gewaagd aan elkaar en dat was te zien aan de eindstand: 5-5 6-4 in het voordeel van Gerbrig en Michiel. Zij gingen door naar de halve finale, waar ze Rowanne en Peter tegenkwamen. Met een eindstand van 5-4 6-4 gingen Rowanne en Peter door naar de finale in de verliezersronde.

In de tweede omloop stonden Atty en Auke tegenover Thea Zijsling en Sjoerd Bouma, een duo dat al jaren een ijzersterk pearke vormt. Een spannende partij, waarbij Atty en Auke net iets sterker bleken en doorgingen naar de halve finale. In deze halve finale kwamen zij Jenkelien en Marco tegen, die door velen gezien werden als een grote kanshebber voor de finale. Dat Atty en Auke zich niet zomaar uit het veld lieten slaan was te zien: zij wonnen de halve finale met 5-2 6-6.

In de finale stonden Atty en Auke tegenover Aletta van Popta en Menno Galama. Aletta en Menno waren gedurende de dag al een sterk pearke en lieten dit ook weer zien in de finale: zij pakten de kransen met een eindstand van 5-0 6-4. Atty en Auke namen een mooie en welverdiende tweede prijs mee naar huis.

In de verliezersfinale stonden Rowanne en Peter tegenover Sigrid de Boer en Jan Hessel de Groot. Hoewel Rowanne en Peter gelijk al een voorsprong pakten, wisten Sigrid en Jan Hessel toch weer terug te komen. Helaas mocht dit voor hen niet baten en ging de winst naar de Terpstra’s. Sigrid en Jan Hessel namen een mooie tweede prijs mee naar huis. De prijzen bestonden uit vleespakketen, gesponsord door it Waltahûs. Bloemen en kransen werden gesponsord door Bloeicentrum Burghgraef. De prijsuitreiking vond plaats in it Waltahûs, waar het nog lang gezellig bleef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER