Stremming

0
715
26 juni 2008

De Tsjerkwerter brug kon in de loop van donderdag niet meer omhoog. Het gevolg was dat er een hele rij bootjes lagen te wachten, totdat de brug weer omhoog kon. Het begon met het trekken van een buis onder de Waltaweg en de trekvaart door. Bij H.Feenstra in de tuin stond een groot apparaat dat deze buis moest boren.

26 juni 2008 (10)

Op afstand werd de boorkop bestuurd, zodat deze op de gewenste plek aan de overkant naast de weg weer boven kwam. Maar er ging iets mis; Er werd een kabel geraakt, met het gevolg dat de brug niet meer omhoog kon.

Image

Vele plezierjachten en motorbootjes konden niet verder varen. Op een gegeven moment lag de hele Trekvaart vol met wachtende bootjes.

Image

Ook was het deze dag de zonnecel bootrace door Tsjerkwert kwam. Deze bootje zijn laag en konden onder de brug door varen.

Image

Image

Image

Aan de andere kant van de brug lag een baggerbak te wachten.  De baggerwerkzaamheden worden voorlopig opgeschort, vanwege het drukke verkeer op het water. Na de zomer wordt er weer verder gebaggerd.

Image

Onder tussen werd de Firma Haarsma ingeschakeld om een groter gat te graven, om de kabel te repareren. Dit had tot gevolg dat het verkeer ook ernstig werd gehinderd. Natuurlijk trok dit alles veel bekijks.

Image

Image

Image

Foto’s G.Mulder.

Tsjerkwert Donderdag 26 juni 2008

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelEerste bootjes
Volgend artikelNijbou?