Tsjerkwert.nl wordt vernieuwd!

0
655

ZWF Ontwerp uit Bolsward is begonnen met de bouw van de nieuwe website voor Tsjerkwert. De huidige website is uitontwikkeld en aan grondige vernieuwing toe.

De ‘Werkgroep Website Tsjerkwert’ is al jaren namens de vereniging ‘Doarpsbelang Tsjerkwert en omkriten’ actief met het neerzetten van een goede, complete, aantrekkelijke en toegankelijke website vóór en dóór het dorp. In 2014 is een nieuwe versie van de website online gegaan, waarmee het aanzien en de toegankelijkheid zijn verbeterd. De leden van de werkgroep hebben menig uur gestoken in het vullen, vormgeven en actualiseren van deze site. Verenigingen, bedrijven en inwoners gebruiken de website als communicatiekanaal en kunnen zo ook aandacht vragen voor hun activiteiten. Met haar nieuwsfunctie vergroot de site de betrokkenheid van en leefbaarheid in het dorp. Naast de actualiteiten beheren we een groot historisch archief, destijds opgezet en bijgehouden door de familie Mulder. Een archief dat we koesteren en op een waardige manier een plek willen geven op onze dorpssite.

Waarom een nieuwe website?
De site bevat nu twee aparte (content management-)systemen, met als gevolg dat het ‘Mulder’s archief’ niet de waardige plek heeft die het verdient en het beheer en onderhoud ervan erg (te) bewerkelijk is. Een ander actueel probleem is, dat de website niet goed kan worden weergegeven op mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones. Dat is des te bezwaarlijk, omdat vandaag de dag een groeiend aantal bezoekers ‘mobiel’ naar de site gaat. Om de website tot een vloeiend geheel te maken, het beheer te vergemakkelijken én de site mobiel ‘responsive’ te maken moeten we actie ondernemen. Zodat we straks een toegankelijke site met één beheersysteem en een volwaardige plek voor het Mulder’s archief hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER