Verslag opendag 2008

0
739
kerkgangers

De opendag van de stichting Âlde Fryske Tsjerken was een groot succes. De hele dag door kwamen bezoekers naar de st. Petrus. In de gemeente Wûnseradiel waren drie kerken opengesteld: Tjerkwerd-Exmorra-Makkum. Tussen de dorpen reed een Arriva bus, zodat men zonder eigen vervoer de kerken kon bezichtigen. De Firma Maurix was net op tijd klaar met het vernieuwen van de leien boven het koor. Zodat de kerk zonder steigers en beschermers over de grafstenen van te bezien was.

Koster Michiel de Jong was goed voorbereid: Hij had een enorm bord opgesteld met daarop informatie over de geschiedenis van de kerk, tekeningen van de wapens van de Camaminga’s en Donia’s.  Zij waren de vroegere bewoners van het Waltaslot en de oprichters van het monument achterin de kerk. Een tekening van het Walta Slot in Tjerkwerd en de Stins in Ballum op Ameland waren ook aanwezig.

Zelfs het verhaal van zuster Agatha die zich in een kluis aan de kerkmuur liet inmetselen, stond op een bord vermeld. Naar schatting zijn er meer dan 300 bezoekers geweest. De heer Wouda van de Stichting Alde Fryske Tsjerken was aanwezig.

De vaste organist van de St.Petrus de heer Frans van der Hauw gaf om 16.30 uur een concert. Het was deze dag 25 jaar geleden dat hij S.W. de Jong opvolgde als organist.

bord1

 

 

bord2

 

 

koster michiel

 

 

 

 

 

mensen

 

 

 

brechtsje

 

 

 

 

 

Wouda en Hauw

 

 

 

F vd hauw

 

 

 

 

 

 

 

luisteraars

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelVerkoop Waltaslot 1791
Volgend artikelLjipaai 2008