Yme Oostenveld

0
1130
Yme Oostenveld web

Afgelopen vrijdag (25-2-2011) bracht Yme Oostenveld een bezoekje aan zijn geboorte dorp Tjerkwerd. Vorige week kreeg ik een mailtje van zijn dochter Tjitske: Op mijn vraag aan mijn vader”; “Waar zou u nog graag eens naar toe willen gaan?” Zei hij “Tjerkwerd”.

Hij is 93 jaar en in redelijke goede gezondheid. Wat zou het prachtig zijn, als ik met hem nog een van de oudste inwoner kon bezoeken of i.d. Zo zijn ze afgelopen vrijdagmorgen bij Okke en Corrie Postma op bezoek geweest. Na het bezoek werd er een wandeling door het dorp gemaakt.

Okke en Yme web
In gesprek met Okke Postma.

Bij de kerk kwamen ze koster Michiel de Jong tegen.

Okke Yme Corrie web
Okke, Corrie en Yme.
Yme op de waltawei web
Wandeling door het dorp.
Yme bij nr 53 web
Bij Waltaweg 53.

Yme Oostenveld woonde op de Waltawei 53. Yme Oostenveld is op 21 februari 2013 overleden. Hij is 95 jaar oud geworden.

Reacties:
Geschreven door joop nota op 2011-03-09 21:06:04
Prachtig, het bezoek van Yme Oostenveld aan Tjerkwerd. Toen wij, Joop en Akke Nota, een paar jaar in Tjerkwerd woonden op Waltaweg 53 ongeveer bijna 35 jaar geleden, hebben wij toen destijds Jan Oostenveld de vader vam Yme eens uit Avondrust in Makkum opgehaald.Hij heeft toen bij ons thee gedronken en heeft een bezoekje gebracht aan buurvrouw Hindrikje Postma de moeder van Okke Postma.Verder zijn we met hem het dorp doorgereden. Jan Oostenveld was toen ook al dik in de negentig. Hij heeft toen erg genoten. Ik vond dit wel frappant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER