Boekenkastje aan de gevel van ‘t Waltahûs

0
975
Boekenkast1.jpg

Aan de gevel van ‘t Waltahûs onder de trap hangt sinds enige tijd een kastje met een mooi glazen deurtje. Wanneer men dichterbij komt kan men zien dat in het kastje diverse boeken op de plank staan. Dit boekenkastje is op initiatief van dorpsbewoner Anneke Feenstra geplaatst en is voor openbaar gebruik. Anneke schrijft er het volgende over.

Zwerfboeken…

Vorig jaar las ik in de krant een artikel over zogenaamde zwerfboekenkasten of `little libary´s`. Ik dacht gelijk: dat moeten we hier in Tjerkwerd ook hebben, lekker handig en leuk! Want iedereen heeft wel boeken waarvan je het zonde vindt om ze weg te gooien en ze blijven dan maar in je kast liggen. Op deze manier kun je makkelijk een boek halen en weggeven.

En nu hangt hij er dan, de kleine boekenkast, aan de muur van het Waltahus. De bedoeling is simpel: Je kan zo een boek uit het kastje halen, het zou leuk zijn als je er zelf dan weer één of meerdere boeken in legt, zo maak je een ander ook weer blij. Er zit geen slot op de boekenkast dus je kan er altijd gebruik van maken.

Veel mensen hebben al enthousiast gereageerd en er wordt gelukkig ook al veel gebruik van gemaakt: ik wens iedereen dan ook veel lees- en ruil-plezier toe!

Met vriendelijke groet,

Anneke Feenstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER