Digitale nieuwsbrief N359

0
603

Met de aanleg van drie onderdoorgangen in de N359 maakt provincie Fryslân de weg veiliger. De onderdoorgangen komen op de kruispunten bij Bolsward-Noord, Burgwerd en Wommels-Noord. BAM Infra won de ‘Best Value’ aanbesteding en maakte een ontwerp voor drie ongelijkvloerse kruisingen. Als alles volgens planning verloopt starten de eerste werkzaamheden in januari 2023 aan het kruispunt bij Bolsward. In april volgen de werkzaamheden aan het kruispunt bij Burgwerd. Later is het kruipunt bij Wommels aan de beurt. Uiterlijk juli 2025 is het werk klaar.

N359 veiliger | De onderdoorgangen maken de weg straks veiliger voor zowel auto- als fietsverkeer. De snelheid op kruispunten gaat weer naar 100 kilometer per uur. Dat bevordert de doorstroming van het verkeer. Voor fietsers komt er een apart fietspad in de onderdoorgang, zodat ze veilig en ongehinderd onder de weg door kunnen rijden.

Hinder beperken | Om de hinder voor het verkeer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, leggen we tijdelijke bypasses en tijdelijke rotondes aan. Zo kunnen (vracht)auto’s, landbouwvoertuigen en fietsers veilig langs de werkzaamheden rijden. Verkeer hoeft net om te rijden, met uitzondering van enkele weekendafsluitingen vanwege het aanleggen of verwijderen van bypasses.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de N359? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op www.fryslan.fl/bolswardleeuwarden. Vanwege privacy wetgeving mogen we de eerdere aanmeldlijst helaas niet meer gebruiken. Heeft u zich eerder aangemeld dan vragen wij u dit nogmaals te doen, om er zeker van te zijn dat u in de toekomst geïnformeerd blijft over de werkzaamheden aan de N359. Heeft u geen e-mailadres, maar wilt u wel graag op de hoogte blijven? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum via het telefoonnummer hieronder om een papieren nieuwsbrief aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER