Dorpsfeest 2006 – Tropisch Hollywood

0
1039
feest 2006

TJERKWERD – Afgelopen weekend werd in Tjerkwerd het jaarlijkse dorpsfeest in Hollywood stijl met elkaar gevierd. Onder een voortdurend stralende zon werden de dorpsbewoners getrakteerd op een gevarieerd script.

Vrijdagochtend opende het korps ‘Eensgezindheid’ het feest met een muzikale rondgang door het dorp, gevolgd door een stoet feestelijk verkleedde kinderen met hun versierde fietsen en skelters.

Image

Image

Image

Op het Hollywood feestterrein konden de sportievelingen daarna beginnen met het kaatsen en volleyballen.

Image

Image

Image

De kinderen werden eerst flink aan het werk gezet. Ze konden in de tent hun eigen kleding ontwerpen. Als echte moviestars lieten ze de prachtig gemaakte creaties aan het publiek zien op de catwalk.

feest 2006 (5)

Image

Image

‘s Middags regisseerde Epie Wijngaarden, de voorzitster van het feestcomité, een uptempo bingospel voor jong en oud. Hoewel de temperatuur vooral in de loop van de middag tot tropische waarden steeg wisten de verschillende buurten het hoofd koel te houden en streden ze in de zeskamp enthousiast en sportief om de hoofdprijs. De gouden Skieppesturt Oscar! Die zeskamp begon met een pittige kennisquiz over Hollywood-, Nederlandse, Friese en andere sterren.

Image

Daarna was het de beurt aan de buurtproducers, die met hun eigen crew het aanwezige publiek volop wisten te vermaken met zang, toneel, dans, film en theater. Zorro, de sterren uit Grease, de familie Flodder, Tarzan en nog véél meer sterren werden op  zeer vermakelijke wijze geparodieerd. Gelet op de reacties vanuit de zaal werd dit alles erg gewaardeerd. Anneke Feenstra presenteerde het geheel als een echte glamourgirl. Hierna kon men zich nog lekker uitleven op de dansvloer. Plaatsgenoot Marten Hylkema was helemaal in zijn rol als licht- en geluidsman.

Image

Image

Image

Image

Image

Op zaterdag werden, weliswaar opnieuw onder een broeierige zon, de volgende vier onderdelen gespeeld. Deze stonden in het teken van beroemde films als Ben Hur, Turks Fruit, Jaws en King Kong.

Image

Image

Image

Image

Tot aan het laatste spel stond de uitslag nog niet vast. Ymswâlde, Singel/Kerkstraat en de Sylroede hadden de beste kansen. Het was uiteindelijk Singel/Kerkstraat die met de eer ging strijken. De laatste keer dat zij de wisselbeker wist te winnen was 27 jaar geleden. De buurt was dan ook erg opgetogen over het behaalde resultaat. Daarnaast ontving zij de welverdiende Oscar. Voor de wat oudere jeugd werd de dag in muzikale, maar ook dorstige sfeer afgesloten met de band Second Life. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van zowel de Stichting het Waltahûs als de Oranjevereniging en uiteraard de talentvolle plaatselijke filmhelden kan teruggeblikt worden op een geslaagd feest. Wat ons betreft mag er een vervolg komen…..

Image

feest 2006 (26)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

De uitslagen van het kaatsen, volleybal en zeskamp:

Kaatsen
Senioren
Winnaarsronde
1 Sjoerd Bouma
Jan Blanksma
Peter van Zuiden (koning)

2 Auke Walsma
Eduard Witteveen
Bertus Walsma

Verliezersronde
1 Anno Galema
Peter Ouderkerken
Aggie Walsma

2 Age Gietema jr.
Cor de Groot
Elske van der Meulen

Junioren
Winnaarsronde
1 Bart Hekkema
Atty Gietema

2 Lianne Huitema
Roel Hekkema

Verliezersronde
1 Rowanna Terpstra
Marc de Boer

2 Reiny Haytema
Jelle Huitema

Volleybal
1. Millionaires / Agatha Witteveen, Ruben van der Zee, Jetske Dijkstra, Suzan Witteveen, Jehannes Dykstra.
2. Moviestars / Karin Harkema, Sjors Witteveen, Durk Breeuwsma, Helena Zijsling, Pier-Jan Zijsling.

Uitslag zeskamp
1e Winnaar van de Skieppesturt Oscar of Tjerkwood –  Singel/Kerkstraat – 34 pnt.
2e Ymswâlde – 32 pnt.
3e Sylroede – 27 pnt.
4e Beabuorren/Rytseterp/Jousterp – 25 pnt.
5e Arkum/Dedzjum – 17 pnt.
6e Waltawei – 16 pnt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelLangs de âld Haven
Volgend artikelUit de notulen