Eensgezindheid 100 jaar!

0
758

Vandaag is het een zeer bijzondere dag. Het muziekkorps bestaat namelijk 100 jaar. Op 22 januari 1922 werd Eensgezindheid opgericht. 

Het begon allemaal met vijf mannen uit Tjerkwerd die een muziekkorps op wilden richten. In het begin klonk het korps volgens de notulen nog “as it strûpen fan in baarch”. Maar het begin was er in ieder geval. Nu 100 jaar later is Eensgezindheid nog steeds een bloeiende vereniging.

Een klein optreden evenals een gezamenlijk diner konden helaas vanwege de corona maatregelen niet plaats vinden. Toch hebben heeft het korps hier vandaag op gepaste wijze met de leden bij stil gestaan. In het pas verbouwde Waltahûs organiseerde de jubileumcommissie een ‘walk-thru’. Alle leden van het korps en het XL orkest waren per sectie uitgenodigd.

In het Waltahûs werden zij verrast met een mooie attentie en een stuk Oranjekoek. Ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal opnames te maken voor het Jubileumconcert.

100 jaar, dat is heel bijzonder! Daarom worden er later dit jaar een reünie en een jubileumconcert georganiseerd. Meer informatie volgt binnenkort.

Kijk hieronder ook naar de vlog van deze dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER