Eensgezindheid 95 jaar en springlevend!

0
8749
DSC00332-001.JPG

Een verjaardagsfeest van formaat. Muziekvereniging Eensgezindheid Tjerkwerd vierde afgelopen zaterdagavond 25 maart haar 95-jarig bestaan. Veel dorpsbewoners, vrienden en bekenden waren uitgenodigd om dit mee te vieren. Want wie jarig is geeft een feestje!

Aan deze oproep werd in groten getale gehoor gegeven. In een prachtig met slingers, ballonnen en cadeaus aangekleed Waltahûs bleef geen stoel onbenut. Dit feest wat een jubileumconcert was, werd onder leiding van dirigente Jeanette Valkema ingezet met het ‘lang zal ze leven.’

Waarna presentator en oud-Tjerkwerder Jehannes Dykstra een ieder van harte welkom heette. Het feest barste los en een sfeervolle muzikale avond kon beginnen. Liedjes als ‘The Cream of Clapton’, ‘Star Wars’ en ‘Jungle Book’ kwamen voorbij.

Maar ook wat minder bekende nummers als ‘The Awakening’, ‘Be still for the presence of the Lord’ en ‘The Saint en the City’ werden gespeeld. Soliste Sjoukje de Jong speelde onder begeleiding van het korps op een uitstekende wijze het stuk ‘El Cid’.

Bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeaus. De verschillende instrumentgroepen gaven het publiek en elkaar een muzikaal cadeau. Het Amerikaanse volkslied kwam voorbij, de Pink Panthers en ook het Lumpa Dumpa lied. Elk instrument met zijn specifieke geluid.

Het jeugdkorps De Toansetters verzorgde een optreden. Deze jonge muzikanten lieten van zich horen. Dirigent Almer Zijlstra wist het talent goed naar boven te halen en zij zetten dan ook een fantastische prestatie neer. De jeugd heeft de toekomst!

Het spel ‘Hoedje op, hoedje af’ werd gespeeld. Onder begeleiding van het korps werd een Verjaardagslied gezongen en na het digitale vuurwerk werd een Feestmedley ingezet. Tijdens en na het concert werd goed voor de inwendige mens gezorgd, kaas, worst, bitterballen en drankjes.

Voorzitter Bouwe Speerstra bedankte een ieder voor hun komst en bijdrage aan het spektakel. Ook werd genoemd dat Jeanette ons al tien jaar met hart en ziel ‘dirigeert’. De voorzitter sloot af met de woorden ‘op naar de honderd!’.

 Je werd niet thuisgebracht…

LAAT EEN REACTIE ACHTER