Himdyk in 2016 opgeknapt

0
708
himdyk lc.nl_.jpg

De Himdyk tussen Tjerkwerd en Blauwhuis, door de Leeuwarder Courant uitgeroepen tot slechtste weg van Friesland, gaat in 2016 volledig op de schop.

Van de Leeuwarder Courant gepubliceerd op 16 juni 2015:

Dat laat verantwoordelijk wethouder Durk Stoker (FNP) van Súdwest-Fryslân desgevraagd weten. Hij zegt ,,net grutsk” te zijn op de prijs. Het fundament van de weg wordt volgend jaar flink aangepakt, evenals de slechte staat van het asfalt. Ook wordt er gekeken naar verbreding. Dat kan met extra asfalt of met groeistenen. Daardoor moet de weg beter en veiliger worden.

De slechte staat van de weg staat al jaren op de radar van de gemeente, maar de cultuurhistorische waarde van de Himdyk maakt ingrijpen complex, stelt Stoker. Zo moeten ook nutsbedrijven hun zegje doen over de weg. Zo heeft waterbedrijf Vitens leidingen in de Himdyk liggen. Voordat de gemeente begint met de werkzaamheden, gaat eerst Vitens aan de slag.

Volgende week gaat de gemeente in gesprek met de dorpsbelangen van beide dorpen, die de plannen nog niet kennen. Dat de Himdyk door deze krant in het nieuws is gebracht, heeft het proces in een versnelling gebracht, zegt Stoker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER