Memorabel jubileumconcert van 100-jarige fanfare Eensgezindheid Tjerkwerd

0
763

In een geweldig goed gevuld Theater Sneek beleefden Tjerkwerders, familie en muziekvrienden afgelopen zondag  een prachtige middag met muziek in al zijn facetten als grote verbinder.

Muziekvereniging Eensgezindheid Tjerkwerd, de fanfare die op 22 januari 1922 voor het eerst bij elkaar kwam, zette als ‘doarpskorps’ met dik 35 leden onder leiding van Jeanette Valkema een prestatie neer om niet snel te vergeten.

Bij de voorbereiding werd er door bestuur en jubileumcommissie goed nagedacht over de solisten die bij deze club zouden passen en dat dat goed uitpakte bleek gistermiddag. De fantastische artiesten Anna Hoekstra, Syb van der Ploeg, Wiebe Kaspers met band en trombonist Roelof Bakker maakten de muzikale middag helemaal compleet.

Van concertmars tot mooie koraalmuziek, muzikale pareltjes als ‘Hoop’ en ‘In nije dei’, alle ingrediënten waren aanwezig. Speciaal was ook de uitvoering en wereldpremière van de jubileumcompositie ‘Unitas Per Musica’, geschreven door componist Jacob de Haan, zelf ook aanwezig deze middag.

Jannie Gietema, oud inwoonster van Tjerkwerd en vroeger ook zelf spelend bij het korps, presenteerde de middag op een ontspannen en professionele manier.

Uniek waren de filmfragmenten met historische beelden en interviews met leden en oud-leden. Beelden met de titels ‘Doarpskorps’, ‘Hoe it begie…’, ‘Noflik’, ‘Mei elkoar’, ‘Op en út’, en ‘Grutsk’ vertelden het verhaal van Eensgezindheid en zo kreeg het publiek een prachtige kijk in het DNA van de nog altijd levendige vereniging.

Eensgezindheid kan terugkijken op een uniek en geslaagd jubileumconcert en is, zoals ook de toegift al zei: The show must go on, klaar voor de volgende 100 jaar!

Foto’s Wilfred de Bruijn en Johan de Jong (groepsfoto).

Kijk hieronder de foto’s in de fotogalerij:

LAAT EEN REACTIE ACHTER