N359 Tjerkwerd Wurk oan ‘e dyk

0
134

In maart 2024 hebben we u geïnformeerd over de aanpak van de provinciale weg N359 en kruispunt Tjerkwerd. Graag willen wij u met deze nieuwsbrief de laatste stand van zaken vertellen over de werkzaamheden, verkeerssituatie en bereikbaarheid.

Vanaf mei starten we met de eerste werkzaamheden. De aannemer die het werk voor ons gaat uitvoeren is inmiddels bekend. Dat is BAM Infra bv. Eerst moeten zij de kabels en leidingen verleggen rondom kruispunt Tjerkwerd. Zodra deze verlegd zijn, leggen we de bypass aan. Dat zal naar verwachting medio juni zijn en kunnen we starten met de aanleg van de ovonde en fietsstraat. Vanaf oktober starten we met het verbreden en asfalteren van de hoofdrijbaan. We zullen hier ongeveer vier weken mee bezig zijn.

Bereikbaarheid
Tijdens de aanleg van de ovonde kan het verkeer aan beide kanten van het kruispunt er langs. Ze kunnen via de parallelwegen. De bypass zal werken als één grote rotonde rondom het werk. Dat betekent ook dat we de rijbaan tijdens de werkzaamheden niet veel hoeven af te sluiten. Zie het bijgevoegde tekening van hoe de bypass eruit komt te zien. Alleen voor het verbreden en bij het asfalteren van de rijbaan zullen we de weg af moeten sluiten. Dit doen we in de nacht tussen 20.00 uur en 05.30 uur.

Fietstunnel afgesloten
In verband met de veiligheid is de fietstunnel afgesloten als het verkeer over de bypass rijdt en we de ovonde aanleggen. Om fietsers toch veilig te kunnen laten oversteken, leggen we aan de zuidkant een oversteek aan met verkeerslichten.

Aanwonenden
Aanwonenden kunnen bijna altijd thuiskomen. Op het moment dat we asfalt aanbrengen, kan het zijn dat bewoners er even niet langs kunnen. Hierover krijgen zij tijdig, via de aannemer, een brief.

Openbaar vervoer
Beide bushaltes leggen we opnieuw aan. Tijdens de werkzaamheden komen deze haltes te vervallen en komt er een tijdelijke halte aan de bypass. Dit is één halte voor beide richtingen. De bus zal vanuit Bolsward een rondje moeten maken om te kunnen halteren en vervolgens weer richting Workum te kunnen rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER