Succesvolle Klucht Tinus Plotseling

0
369

Tijdens de jaarvergadering van 2023 ontstaat een uniek idee: het combineren van toneel met een concert. Wat begon als een suggestie, resulteerde in een bruisend project dat de leden van muziekvereniging Eensgezindheid in de schijnwerpers plaatst.

In september ontving het bestuur een e-mail van Carolien, een toegewijd korpslid en getalenteerde schrijfster. Ze had een meeslepende verhaallijn bedacht en uitgewerkt die uiteindelijk de basis vormde voor een hilarische klucht. Gedurende de zomer ontwikkelde Carolien, samen met Jeanette en Evert, de personages en teksten.

Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat de hele klucht is opgevoerd door de eigen leden van de muziekvereniging. Een primeur die zowel de creativiteit als het samenwerkingsvermogen van het korps benadrukt.

Vanaf 1 november werd er intensief gerepeteerd, wekelijks op woensdagavond en op verschillende zaterdagen. Carolien zorgde voor een strakke planning via de app, waarin ze enthousiast de verwachtingen voor de leden schetste.

De kaartverkoop voor de voorstelling op zaterdagavond 3 februari begon, en al snel waren alle tickets uitverkocht. Vanwege de overweldigende vraag werd besloten om een tweede voorstelling toe te voegen, die ook binnen de kortste keren volledig uitverkocht raakte. Op de avond van de generale repetitie op vrijdag was er al een klein publiek aanwezig. De verwachtingen waren hooggespannen voor de grote dag.

Op zaterdag stroomde het publiek binnen, maar buiten de zaal waren er al enkele demonstranten die vragen stelden over een vermeende jachthaven aanwezig. Omdat de burgemeester er nog niet was begon het korps met een klein concert, gevolgd door een korte pauze voordat de klucht van start ging.

Trienke heeft een jarenlange geheime affaire gehad met de getrouwde burgemeester Tinus Plotseling. Wanneer hij de affaire beëindigt, neemt Trienke wraak door spullen van hem te stelen en naar Ameland te vluchten.

Op het eiland ontmoet ze Albert, de eigenaar van Hotel Jachtlust. Albert, een relnicht en nieuwsgierig type, komt al snel achter de details van Trienkes affaire en deelt deze met een verslaggeefster van Omrop Fryslân. Ondertussen logeren er vogelspotters in het hotel, en een verwarde man blijkt een privédetective te zijn die is ingehuurd door de burgemeester.

Tussen Trienke en de verwarde man ontstaat tijdens het verblijf in het hotel een bloeiende romance. Ondertussen is de burgemeester druk bezig met plannen voor een nieuwe jachthaven in Tjerkwerd, maar de inwoners zijn hier fel op tegen. Tijdens een informatieavond komen de bewoners achter de affaire van de burgemeester en dreigen deze openbaar te maken.

Omdat de burgemeester onder druk staat, trekt hij de plannen voor de jachthaven in. In plaats daarvan wordt besloten een zorginstelling voor ouderen te bouwen, wat op brede steun kan rekenen. De onthulling van dit nieuwe plan wordt feestelijk gevierd. Het toneelstuk eindigt met een vrolijke mars gespeeld door Eensgezindheid.

Het publiek genoot merkbaar van de hilarische gebeurtenissen op het toneel, de grappen en opmerkingen. De reacties waren positief en het enthousiasme was voelbaar in de zaal.

Na afloop van de voorstelling regende het lovende reacties en complimenten. Het was fantastisch om te zien hoe de leden van muziekvereniging Eensgezindheid zich zo toegewijd hebben ingezet voor dit unieke en succesvolle project.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER