Voorpremière van ”De Wilde Stad” in Tjerkwerd

0
1552

De Wilde Stad

Vrijdagavond 12 januari om 19:30 uur draait in lt Waltahûs de voorpremière van ”De Wilde Stad”. Deze film is de opvolger van het bioscoopsucces ”De Nieuwe Wildernis” (Gouden Kalf 2013).

”De Wilde Stad” gaat officieel op 1 maart 2018 in de bioscoop draaien, maar wij als Tjerkwerders kunnen al op vrijdag 12 januari van de film genieten. Producent lgnas van Schaick en cameraman Willem Berents zullen hierbij aanwezig zijn en geven om 19:30 eerst een inleiding op de film.

”De Wilde Stad” is een film die de Amsterdamse natuur in beeld brengt. De film schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen.

Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

Hoe komt de voorpremière van een Amsterdamse film in Tjerkwerd zult u denken??
Eén onderdeel van de Amsterdamse natuur gaat over de meervleermuis die ’s nachts over de
Amsterdamse grachten vliegt. Zeer moeilijk te filmen in onze hoofdstad, maar gemakkelijker voor de lens te krijgen in de gewelven van onze prachtige St. Petrus kerk. Deze speciale voorvertoning komt dan ook als tegenprestatie voor de ondersteuning die het filmteam kreeg van beheerders van de kerk.

De toegang is gratis. Dresscode: filmpremière waardige outfit! De rode loper ligt uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER