Werkgroep natuur?

0
753

Wil je echogeluiden van vleermuizen opvangen, bijzondere vogels spotten, vlinders herkennen, of andere dieren observeren in en rond Tjerkwerd? Wil je ook onderzoek doen met een vleermuisdetector of wildcamera? 

We proberen een kleine natuurwerkgroep in het leven roepen van drie à vijf dorpsbewoners die in natuur geïnteresseerd zijn. Jong en oud is hiervoor welkom. Als werkgroepje bepalen we samen waar we ons mee bezig houden en hoe. Het hoofddoel is: kennis en interesse voor dieren en planten vergroten en werken aan een betere bescherming.

Gaan we er zelf op uit, maken we filmpjes, organiseren we excursies, of roepen we hulp in van deskundigen? Daar komen we samen wel uit! Er zijn al contacten met de Friese Milieu Federatie en Landschapsbeheer Friesland.

In het kader van het project ‘Bats yn Byld’ (Vleermuizen in beeld) is er al een vraag binnengekomen voor Tjerkwerd en andere dorpen in Súdwest-Fryslân om de vleermuizen beter in kaart te brengen. Daar zouden we mee kunnen beginnen. We weten al veel over de kolonie Meervleermuizen in onze Sint Petruskerk, maar welke soorten zijn er nog meer, waar verblijven ze en hoe kunnen we zorgen voor een goede leefomgeving?

Landschapsbeheer Friesland en de Friese Milieu Federatie kunnen ons helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van excursies en het afnemen van tests. Ze willen graag een informatie-avond verzorgen, en/of een scholingsavond voor testers (‘batmen’). 

Wil jij je ook aansluiten bij de werkgroep? Je bent welkom!
Aanmelden graag voor 14 december bij Anne de Vries, 0612425354, vriver@xs4all.nl

Anne de Vries
Singel 10, Tjerkwerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER