Druk bezocht kerstconcert Eensgezindheid

0
843
IMG-20151213-WA0004.jpg

Op zondagmiddag 13 december om 16.00 uur hield Eensgezindheid haar jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar verleende het muzikale trio Vocal Roses uit Oudemirdum haar medewerking aan deze sfeervolle middag. Het concert werd gepresenteerd door ladyspeaker Mireille Galema. Er werd gestart met gezang 138 Komt allen tezamen waarbij er ruimte was voor samenzang. De Normandy Carol ofwel Away in a manger werd gespeeld en als afsluiting van het eerste muzikale blok van Eensgezindheid hoorde het publiek het Franse Dances de Noel.

Waarna Vocal Roses een optreden verzorgde, zij brachten de nummers The Rose van Bette Midler, In your arms van Chef’s special en sloten de eerste set af met Iedereen is van de wereld van The Scene. Deze meerstemmige liedjes klonken als zoete tonen voor het gehoor, schitterend!

Met samenzang vervolgde Eensgezindheid gezang 141 Ik kniel aan uwe kribbe neer, de aanwezigen zongen uit volle borst mee. Waarna A sunrise impression werd gespeeld over een mooie zonsopgang zoals we die vaak vroeg in de ochtend kunnen bewonderen. Om niet te vergeten werd When a child is born gespeeld zodat we iedereen in de kerstsfeer kon belanden.

Vocal Roses vervolgde met een set adembenemende ten gehore gebrachte kerstliedjes. Als eerste was dit het lied Sleigh Ride waarna een kerstmedley met Let is snow, Rocking around the Christmas tree en Jingle Bell rock werd gezongen. Zij sloten deze tweede set af met Winter Wonderland.

Na de tweede set van Vocal Roses werd het alom bekende kerstverhaal voorgelezen door ladyspeaker Mireille. Vervolgens speelde Eensgezindheid het stuk Walking in the air uit de film Snowman. Deze film is een aanrader voor in de kerstvakantie. Driving home for Christmas was het volgende stuk op het program waarna gezang 134 Eer zij God in onze dagen als met samenzang werd gespeeld. Two for Christmas was de afsluiter voor dit derde blok van Eensgezindheid.

Het welbefaamde Someone like you van de nu weer zeer in schijnwerpers staande Adele werd gezongen als opening van de derde set. De dames van het muzikale trio Vocal Roses uit Oudemirdum deden niet onder voor de Britse popzangeres Adele. Vocal Roses vervolgde met That man van Caro Emerald en het I’am a believer van The Monkees.

Als magistrale afsluiter van deze muzikale maar vooral ook sfeervolle middag brachten Eensgezindheid en Vocal Roses Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij gezamenlijk ten gehore. Als toegift speelde Eensgezindheid nog het stuk Have yourself a merry little Christmas waarna de bezoekers van het concert een heerlijk bekertje glühwein of warme chocolademelk met een lekkere versnapering konden nuttigen. Na afloop waren de gasten vol lof over de mooie klanken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER