100 jaar Eensgezindheid; de verbindende factor

0
590

Op 22 januari 2022 bestond muziekvereniging Eensgezindheid uit Tjerkwerd 100 jaar. Een hele prestatie als je door de notulenboeken en verslagen leest. Het begon namelijk met vijf mannen die een muziekkorps op wilden richten. In de notulen valt te lezen dat het bij de start nog klonk “as it strûpen fan in baarch”. Maar het begin was er!

Dat die dorpsfanfare na 100 jaar nog bestaat. Eensgezindheid een vereniging met bestaansrecht. Want de club vervult nog steeds het verlangen om met elkaar plezierig muziek te maken voor leden en fans in Tjerkwerd en de wijde omtrek daaromheen. Zoals het er nu naar uit ziet kan de fanfare nog vele jaren mee.

In het jubileumjaar stond Eensgezindheid op 22 januari met de leden stil bij het 100-jarig bestaan. Op 9 juli was er een prachtige reünie voor (oud-)leden en (oud-)dirigenten. De reünie werd samen met de band 4WARD afgesloten met een matineeconcert in de feesttent tijdens het dorpsfeest. Een swingende middag en avond!

Het jubileumjaar beleeft het hoogtepunt op zondagmiddag 25 September in Theater Sneek met een bijzonder jubileumconcert. Hiervoor werd door Jacob de Haan speciaal de jubileumcompositie “Unitas per Musica” geschreven. Deze compositie beleeft op dit concert zijn wereld première en de componist zal aanwezig zijn.

Naast deze première word dit concert opgeluisterd door een aantal bekende artiesten onder andere: Anna Hoekstra zang, Wiebe Kaspers zang en piano, Syb van der Ploeg zang en Roelof Bakker op trombone. Zij zullen in verschillende variaties optreden met Eensgezindheid. Het afwisselende programma word visueel ondersteunt met beeldmateriaal. Sinds 2006 staat Eensgezindheid onder leiding van Jeanette Valkema.

Nieuwsgierig geworden? Bestel kaarten op theatersneek.nl (link) en kom op zondagmiddag 25 september om 14:00 uur naar Theater Sneek. Laat u verrassen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER