Prachtige optredens van De Toansetters en Femke Galama op het galaconcert van FEMUZA

0
931
2016-06-18 Gala-concert 009.jpg

Zaterdag 18 juni was het eindelijk zover. De Toansetters uit Tjerkwerd en Femke Galama mochten optreden tijdens het Galaconcert van Femuza (Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Sudwest Fryslân).  Dit in het Theater van Sneek samen met de winnaars van de competitieve festivals en solistenconcoursen van dit seizoen.

De Toansetters dankten hun deelname na een 2e plaats tijdens het festival voor jeugdorkesten in januari van dit jaar. Het jeugdkorps van Grouw werd daar eerste maar zij behoren niet tot de gemeente SWF, vandaar dat de Toansetters de eer hadden om op het Galaconcert te spelen. Femke Galama had op alt saxofoon zaterdag 16 februari het 47e solistenconcours met maar liefst 95 punten gewonnen.

De avond werd gepreseteerd door Jeanette Valkema (dirigente van “Eensgezindheid” ). De Toansetters beten, o.l.v. Almer Zijlstra, het spits af met een 6-tal nummers waarvan 4 nummers uit een arrangement van Jacob de Haan “Around the world” kwamen. Dit deden ze met verve! Na hen kwamen 2 koren: “het Willekoar” uit Heeg en “de Martens Cantorij”uit Scharnegoutum.

Na de pauze kwam Femke Galama in actie met een subliem optreden. Ze speelde het nummer “Pequena Czarda” onder begeleiding van Mariette Hornsveld op piano. Ze kreeg dan ook een staande ovatie van het publiek! Wat een talent. Als laatste was er een optreden van “de Harmonie” uit Sneek onder leiding van Andries Kramer. Femke Galama speelde als solist mee met het stuk “Nuits Blanches”. Bijzonder detail: Andries geeft veel van de kinderen van “de Toansetters” muziekles!

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle deelnemers van het nummer Adiemus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER